Posted on Elektronica

De HDMI is een aansluiting die vrijwel op alle nieuwe televisies, spelers, consoles en receivers terug te zien zijn. HIermee wordt beeld en audio van de bron naar de ontvanger gestuurd.

Zo zijn er verschillende standaarden in HDMI en dat betekent dus ook kabels. Daarnaast is er ook een extra functie die aan veel HMDI uitgeruste apparatuur toegevoegd wordt, zoals de Audio return channel oftewel ARC.

Het is term die we steeds meer voorbij zien komen, maar toch zijn er nog steeds veel mensen die niet weten of hun TV of receiver hierover beschikt. Daarnaast ook wat het inhoudt en hoe je de functie kunt gebruiken. Hieronder leggen we kort uit wat het is en wat het precies doet.

Wat zijn de voordelen van ARC?

De ARC verbinding is vooral handig wanneer de televisie de bron van het geluid is. Dit is het geval als je via je smart tv een Netflix serie bekijkt. Als de tv via een ARC verbinding aan je receiver gekoppeld is, dan zal het geluid afgespeeld worden over de aangesloten speakers.

Dit betekent dus dat je geen losse optische kabel nodig hebt en je ook meer aansluitingen overhoudt. Een ander voordeel is dat je het geluid van de speakers kunt bedienen met de afstandsbediening van de televisie. Een HDMI ARC kabel kopen doe je natuurlijk bij Ruconnected!